SMARTinvest

Cultivă rapiță fără griji

Limagrain România lansează, în premieră, programul “LG SEEDS GARANȚIE RAPIȚĂ”, pentru a veni în sprijinul fermierilor din România și garantează banii investiți în semințele LG, în condiții de secetă și întoarcere a culturii!

Garanția comercială acoperă întreaga cantitate de semințe de rapiță Limagrain („Semințele de Rapiță”) și achiziționate în perioada 1 mai 2020 – 15 iulie 2020, în baza voucher-ului pus la
dispoziția dumneavoastră.

Garanția este oferită:

 • pentru hibrizii de Rapiță Limagrain comercializați prin partenerii noștri pe piața din România în anul 2020 (LG Ambassador, LG Architect, LG Absolut, LG Aspect, Artoga, Arsenal, Carlton CL, Astronom) și doar cu condiția unei achiziții de minim 10 saci.
 • în mod suplimentar față de celelalte garanții contractuale oferite cumpărătorilor de semințe produse de Limagrain, fie că este vorba de garanții legale de conformitate sau garanții comerciale obligatorii ori altele asemenea, conform dispozițiilor legale aplicabile.

lg seeds garanție rapiță

Te bucuri de cultură sau banii înapoi

Garanția are ca scop:

 1. acoperirea contravalorii Semințelor de Rapiță achizitionate de dumneavoastră;
 2. în condițiile intervenției exclusiv a secetei (ca eveniment meteorologic constând în intervenția unor condiții climatice specifice, analizate pentru fiecare județ al României);
 3. care determină în mod efectiv întoarcerea culturii de rapiță semănată cu Semințele de Rapiță achiziționate în baza voucher-ului, conform facturii aferente.

Notă: Garanția este aplicabilă exclusiv ca urmare a intervenției secetei peste valorile stabilite de Limagrain. Indicii care detaliază gradul de afectare al fiecarui judet, ca urmare a secetei, și pe baza cărora se determină în mod efectiv executarea Garanției vor fi comunicați de Limagrain, astfel cum este detaliat în continuare.

Condiții și beneficii

În baza Garanției, în măsura în care, în mod cumulativ:

 1. zona de cultură de rapiță a fost afectată de secetă, conducând la nerăsărirea acesteia, parametrii indicați de Limagrain fiind astfel atinși (îndepliniți)
 2. s-a realizat întoarcerea respectivei culturi de rapiță din zona afectată

ASTFEL:

Limagrain va returna sumele achitate pentru achiziționarea Semințelor de Rapiță.
Practic, veți primi înapoi contravaloarea sacilor cu Semințe de Rapiță
achiziționați efectiv de la partenerii Limagrain.

Urmează pașii și activează garanția

Garanția se va activa doar în momentul înregistrării dumneavoastră în platforma electronică de Garanție pusă la dispoziție de Limagrain („Platforma”).
Vă rugăm, prin urmare, să aveți în vedere ca toate comunicările realizate în contextul activării și executării Garanției vor fi realizate pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră în cuprinsul voucher-ului.

IMPORTANT!
Garanția nu intră în vigoare la data cumpărării Semințelor de Rapiță ci numai ca urmare a parcurgerii tuturor etapelor descrise mai jos, necesare activării acesteia, în cadrul Platformei electronice.

assets 3

perioada 1 mai 2020 – 15 iulie 2020

1. Completarea voucher-ului

Aveți la dispoziție două posibilități:

Inregistrare ca urmare a intalnirilor cu reprezentantii Limagrain

Va fi necesar sa completati voucher-ul cu toate datele indicate si sa il semnati, confirmand, totodata, ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile Garantiei.

Ulterior, voucher-ul va fi introdus in baza de date Limagrain si incarcat in Platforma.

SAU

Inregistrare online

Presupune inrolarea directa a dumneavoastra prin accesarea urmatorului link web: https://www.lgseeds.ro/rapita/garantie2020.

In sectiunea de acolo va fi necesar sa completati voucher-ul cu datele indicate si sa bifati, totodata, ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile Garantiei.

assets 4

perioada 17 iulie 2020 – 15 august 2020

2. Activarea Garanției

În jurul datei de 17 iulie 2020, de la adresa garantie.rapita@garantierapita.lgseeds.ro veți primi un e-mail prin care veți fi rugat să accesați Platforma electronică (la următoarea adresă: https://garantierapita.lgseeds.ro).

În Platformă va fi necesar:

 • să creeați o PAROLĂ proprie; USER-ul este creat automat cu adresa dumneavoastră de e-mail;
 • să introduceți cantitățile comandate efectiv de dumneavoastră la partenerii Limagrain precum și densitatea la semănat (b.g/ m.p);
 • să delimitați parcelele (pe harta accesibilă în Platformă) în care Semințele de Rapiță achiziționate urmează să fie semănate.
assets 5

Aveți posibilitatea de a urma pașii indicați mai sus oricând în intervalul 17 iulie 2020 – 15 august 2020.

Pe tot parcursul demersului dumneavoastră de înregistrare în Platformă, veți beneficia de asistență și ghidaj din partea Limagrain, prin email și/sau telefon.

IMPORTANT!
Ulterior activării Garanției, pașii următori vor trebui realizați doar în cadrul Platformei, utilizând USER-ul și PAROLA create de dumneavoastră.

perioada 15 august 2020 – 10 septembrie 2020

3. Confirmarea semănării și încărcarea facturii

În perioada 15 august 2020 – 10 septembrie 2020, veți primi 2 e-mail-uri prin care veți fi rugat să introduceți în Platformă:

 • data când au fost semănate Semințele de Rapiță
 • factura de achiziție de Semințe de Rapiță, de la distribuitor (documentul va trebui încărcat în Platformă).

IMPORTANT!

Factura încărcată de dumneavoastră nu va fi disponibilă Limagrain, documentul fiind accesat și prelucrat cu privire la semnițele de rapiță achiziționate doar de partenerul Limagrain care oferă servicii de gestionare a Platformei către Limagrain în contextul Garanției. Prin urmare, confidențialitatea achizițiilor dumneavoastră este în siguranță.

assets 6

perioada 15 Septembrie 2020 – 1 Octombrie 2020

4. Comunicarea indicilor de afectare, de către Limagrain

În perioada 15 Septembrie 2020 – 1 Octombrie 2020, veți primi un e-mail prin care vi se va comunica gradul de afectare al secetei/județ.

În funcție de gradul de afectare, zona în care dumneavoastră ați semănat Semințele de Rapiță va intra în una din următoarele 3 categorii:

RED

Scor ridicat referitor la seceta

Se poate solicita returnarea sumelor, in baza Garantiei, daca sunt indeplinite conditiile

ORANGE

Scor mediu referitor la seceta

Nu se returneaza vreo suma drept Garantie

Limagrain va va putea prezenta o propunere comerciala pentru achizitionarea semintelor pentru campania de primavara.

GREEN

Scor redus referitor la seceta

Nu se returneaza vreo suma drept Garantie

assets 7

perioada 15 octombrie 2020 – 31 octombrie 2020

5. Confirmare întoarcere cultură

În perioada 15 octombrie 2020 – 31 octombrie 2020, va fi necesar să completați, în Platformă, câmpul (căsuța) specific(ă) prin care să indicați DACĂ AȚI ÎNTORS sau NU AȚI ÎNTORS cultura de rapiță.

CÂND VEȚI PRIMI BANII (EXECUTAREA/ REALIZAREA GARANȚIEI)

ZONA AFECTATA ESTE IN ZONA RED

Daca zona afectata ESTE IN ZONA RED si ATI INTORS cultura de rapita, Limagrain va returna integral sumele achitate pentru achizitionarea Semintelor de Rapita

Veti primi inapoi, de la Limagrain, contravaloarea sacilor achizitionati efectiv de la partenerii nostri, pana la data de 15 decembrie 2020
ZONA AFECTATA NU ESTE IN ZONA RED (CI IN ZONA ORANGE)

Daca zona afectata NU ESTE IN ZONA RED Insa INTENTIONATI SA INTOARCETI cultura de rapita, Limagrain va va putea prezenta o propunere comerciala pentru achizitionarea semintelor pentru campania de primavara

assets 8

Începe sezonul agricol cu un avantaj

LG seeds Garanție Rapiță

Am dezvoltat programul ”LG seeds Garanție Rapiță”, pentru că ne-am propus să ajutăm cât mai mulți fermieri să facă agricultură în mod profitabil. La fel ca tine, cunoaștem din experiență care sunt riscurile și provocările pe care le presupune fiecare cultură în parte și ne dorim să reducem, atât cât putem, din acestea.

Nu știm cum va fi sezonul agricol care urmează, dar mulțumită inovației Limagrain suntem pregătiți pentru a monitoriza fiecare parcelă de rapiță și pentru a determina dacă aceasta se află sau nu în pericol din cauza secetei. Sperăm că totul va decurge bine, însă în cazul în care cultura va fi întoarsă, suntem pregătiți să îți returnăm integral banii investiți în Semințele de Rapiță Limagrain, astfel încât să o iei de la capăt fără o pierdere majoră.

Te rugăm să acorzi atenție fiecărei etape descrise în paginile anterioare și să urmezi pașii necesari pentru a activa Garanția, astfel încât să reduci din provocările pe care le are de înfruntat cultura ta.

Îți mulțumim că alegi Limagrain și îți dorim recolte bogate!

assets 9
Top