STARCOVER, INOVAȚIE ÎN STIMULAREA GERMINAȚIEI ȘI A ÎNRĂDĂCINĂRII

 

Din studiile efectuate la nivel de fermă în ultimii ani asupra productivității maxime a culturii de porumb, s-au constatat urmatoarele rezultate:

  • în 9% din cazuri productivitatea maximă nu se atinge niciodată,
  • în 30% din cazuri productivitatea se atinge într-un an din trei,
  • în 44 % din cazuri productivitatea se atinge în doi din trei ani,
  • în 17% din cazuri productivitatea se atinge în fiecare an.

Motivele sunt foarte multe, cum ar fi: schimbările climatice, stresul abiotic, limitarea cantităților de îngrășăminte applicate și volatilitatea prețurilor.

Care ar fi soluțiile pentru a crește procentul de ferme care ating potențialul maxim la cultura de porumb?

Una dintre soluții, ar fi folosirea stimulatorilor de germinare și înrădăcinare. S-a dovedit științific faptul că acești stimulatori au efect asupra dezvoltării sistemului radicular asupra activității auxinelor (fitohormoni care stimulează dezvoltarea rădăcinilor), dar stimulează și activitatea microorganismelor rizosferice. Un alt efect foarte important al acestor stimulatori este creșterea disponibilității mineralelor din sol, în special a fosforului și azotului.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor din România, LIMAGRAIN vă prezintă un produs inovator în domeniul stimulatorilor de germinare și înrădăcinare, denumit STARCOVER.

Ce este STARCOVER?

STARCOVER este un biostimulator de germinare și înrădăcinare cu două componente. Prima componentă este o bacterie vie, Bacillus amyloliquefaciens IT 45, care influențează germinarea și formarea rădăcinilor, iar a doua componentă este un extract din planta Cyamopsis psoraloides (plantă din care se extrage aditivul alimentar E412, ‘’guma de guar’’, folosit foarte mult în procesul de fabricare al înghețatei și în industria de panificație pentru a da consistență făinurilor cu conținut scăzut de gluten) care are rolul de mărire a numărului de rădăcini adventive.

STARCOVER este un produs inovativ în tratamentul semințelor, cu un proces unic de aplicare, care favorizează rata de germinare, fiind foarte prietenos cu mediul înconjurător. Tratamentul cu STARCOVER este efectuat doar de către compania LIMAGRAIN. Semințele vor veni tratate. Nu se poate efectua tratamentul cu STARCOVER la nivel de fermă sau la alte stații de condiționare.

Rezultatele obținute în câmpurile de testare au fost foarte bune, obținându-se un spor de producție de aproximativ 3-3.5% în 80 % din locațiile de testare efectuate în 89 de locații din 9 țări.

STARCOVER este un produs care se folosește la nivel european, lansat cu success în anul 2017 în țări precum Franța, Spania, Italia, Germania și Belgia. Produsul este în curs de lansare în țări din Europa Centrală și de Est, printre care în România.

Folosiți cu încredere semințe tratate cu produsul inovator STARCOVER, marca LIMAGRAIN.

 

* Tratamentul cu produsul STARCOVER nu înlocuiește tratamentul standard cu fungicide sau insectofungicide

** Procentele și datele statistice din acest articol sunt conforme cu un studiu LG realizat la nivel european

Top