STARCOVER, INOVATIE IN STIMULAREA GERMINATIEI SI A INRADACINARII


Din studiile efectuate la nivel de ferma in ultimii ani asupra productivitatii maxime a culturii de porumb s-a constatat ca, in 9% din cazuri, productivitatea maxima nu se atinge niciodata, in 30% din cazuri se atinge intr-un an din trei, in 44 % din cazuri se atinge in doi din trei ani si doar in 17% din cazuri se atinge in fiecare an. Motivele sunt foarte multe, cum ar fi: schimbarile climatice, stresul abiotic, limitarea cantitatilor de ingrasaminte aplicate, volatilitatea preturilor.

Care ar fi solutiile pentru a mari procentul de ferme care ating potentialul maxim la cultura de porumb? Una dintre ele ar fi folosirea stimulatorilor de germinare si inradacinare. S-a dovedit stiintific ca acesti stimulatori au efect asupra dezvoltarii sistemului radicular, asupra activitatii auxinelor(fitohormoni care stimuleaza dezvoltarea radacinilor), deasemenea stimuleaza activitatea microorganismelor rizosferice. Un alt efect foarte important al acestor stimulatori este cresterea disponibilitatii mineralelor din sol, in special a fosforului, dar si a azotului.

Pentru a veni in sprijinul fermierilor din Romania, LIMAGRAIN vine cu un produs inovator in acest domeniu al stimulatorilor de germinare si inradacinare si anume produsul STARCOVER.

Ce este STARCOVER? Este un biostimulator de germinare si inradacinare cu doua componente. Una este o bacterie vie, Bacillus amyloliquefaciens IT 45, care influenteaza germinarea si formarea radacinilor. Cea de-a doua componenta este un extract din planta Cyamopsis psoraloides( planta din care se extrage aditivul alimentar E412, ‘’guma de guar’’, folosit foarte mult in procesul de fabricare al inghetatei si in industria de panificatie pentru a da consistenta fainurilor cu continut scazut de gluten), cu rol de marire a numarului de radacini adventive.

STARCOVER este un produs inovativ in tratamentul semintelor cu un proces unic de aplicare, care favorizeaza rata de germinare si de asemenea este foarte prietenos cu mediul inconjurator. Tratamentul cu STARCOVER este efectuat doar de catre compania LIMAGRAIN. Semintele vor veni tratate. Nu se poate efectua tratamentul cu STARCOVER la nivel de ferma sau alte statii de conditionare.

Rezultatele obtinute in campurile de testare au fost foarte bune, obtinandu-se un spor de productie de aproximativ 3-3,5% in 80 % din locatiile de testare efectuate in 89 de locatii din 9 tari.

STARCOVER este un produs care se foloseste la nivel european, lansat cu success in 2017 in tari precum Franta, Spania, Italia, Germania, Belgia. Produsul este in curs de lansare si in tari din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania.

Folositi cu incredere seminte tratate cu produsul inovator STARCOVER marca LG.

* Tratamentul cu produsul STARCOVER nu inlocuieste tratamentul standard cu fungicide sau insectofungicide

** Procentele si datele statistice din acest articol sunt conforme cu un studiu LG realizat la nivel european

Top