SOLUȚIA COMPANIEI LIMAGRAIN LA STRESUL PROVOCAT DE SECETĂ

De anul agricol 2020 ne vom aminti cu toții ca de unul din cei mai dificili ani, de la fermieri la furnizori de inputuri, de la guvernanți la simpli cetățeni, consumatori de produse agricole.

De la debutul anului agricol 2020, ne-am confruntat cu cea mai călduroasă perioadă din istorie, cu precipitații scăzute și distribuite neuniform, cu o secetă pedologică extremă în Dobrogea, Moldova și Munteania și o secetă pedologică accentuată pe suprafețe întinse din restul regiunilor. Doar suprafețele înființate cu culturi de toamnă (cereale, rapiță) și afectate puternic de lipsa acută a apei din sol, au reprezentat peste 15 % din suprafața arabilă a țării.

Situația nu a stat mai bine nici pentru culturile de primăvară, diminuarea rezervelor de apă din sol continuând panta descendentă pe parcursul verii, în timp ce startul în primele stadii de vegetație a fost periclitat de temperaturile scăzute din primăvară, din perioada martie și aprilie.

Seceta a lovit deopotrivă și sectorul producerii de sămânță, astfel că pe lângă dificultățile financiare legate de începerea unui nou ciclu de producție, ne vom confrunta curând și cu o criză a seminței certificate la unele specii. În lipsa investițiilor masive în sistemele de irigații, folosirea de varietăți cu toleranță ridicată la secetă și arșiță reprezintă soluția pe care compania LIMAGRAIN v-o propune în această campanie.

Compania LIMAGRAIN a progresat enorm în minimizarea efectelor secetei datorită unei abordări diferite, a unor strategii de cercetare de ultimă generație care permit evaluarea performanței genetice în cadrul unui set complet de factori de mediu.

HYDRANEO este o abordare inovatoare care vizează analiza condițiilor agrotehnice (tip de sol, fertilizare, rotația culturilor, bune practici agricole, etc.) combinate cu datele meteorologice și un set complet de hibrizi toleranți, astfel încât să vă ajute să luați cea mai bună decizie pentru a elimina efectele negative ale secetei și pentru a crește productivitatea la cultura de porumb. Programul HYDRANEO se desfășoară în toate zonele importante ale culturii porumbului din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv în România, țara noastră fiind una dintre primele țări unde a început testarea hibrizilor de porumb toleranți la secetă din cadrul acestui program.

Compania LIMAGRAIN, vă propune în cadrul programului HYDRANEO o gamă diversificată de hibrizi de porumb toleranți la secetă, din toate grupele de maturitate, de la hibrizi timpurii precum LG 30.315, LG 31.330, la hibrizi semi-timpurii precum LG 31.377, LG 31.388, LG 31.390 sau hibrizi semi-tardivi precum LG 31.415 (Invador), LG 31.455 (Lineade), LG 30.500.

Hibrizii de floarea soarelui din portofoliul LIMAGRAIN care s-au remarcat de-a lungul timpului ca având o toleranță deosebită la secetă sunt atât hibrizii din tehnologia Clearfield Plus precum LG 50.635 CLP, LG 55.55 CLP și LG 50.531 CLP, cât și hibrizii din tehnologia Expres precum LG 50.479 SX și LG 59.580 SX.

La început de an, compania LIMAGRAIN vă urează Un An Nou Fericit, cu producții ridicate și un profit pe măsură !

 

GHEORGHE Mariana

Product Manager Limagrain România

 

 

Top