Cei mai performanți hibrizi de floarea soarelui

În ultimii ani, cultura de floarea soarelui s-a situat în topul preferințelor fermierilor din țara noastră  datorită profitabilității ridicate și a timpului relativ scurt de recuperare a investițiilor, dar și a avantajelor pe care le asigură prezența acestei specii în rotația culturilor: eliberează terenul devreme, reduce gradul de îmburuienare și valorifică foarte bine rezervele de apă și substanțe minerale din sol.

LIMAGRAIN, companie cu tradiție îndelungată în agricultura din România, vă propune unii dintre cei mai performanți hibrizi de floarea soarelui, foarte bine adaptați condițiilor pedoclimatice din toate arealele de cultură a florii soarelui, hibrizi care vă permit o mare flexibilitate în alegerea celei mai bune strategii de combatere a buruienilor.

LG 50.635 CLP este cel mai productiv hibrid semi-timpuriu Clearfield Plus din portofoliul LG,  înregistrând producții de aproximativ 5t/ha în ultimii ani, corelate cu nivelul precipitațiilor acumulate în special în perioada critică pentru consumul de apă din perioada formării calatidiului până la umplerea boabelor.

Este un hibrid de generație nouă, proiectat și adaptat special condițiilor din Sud-Estul Europei, cu capacități excelente de producție corelate cu un conținut ridicat de ulei și o stabilitate deosebită, fiind datorate toleranței la secetă și la principalele boli întâlnite în general la cultura de floarea soarelui.

LG 55.55 CLP este hibridul perfect adaptat condițiilor dificile de cultură din Sudul și Estul României, a zonelor cu perioade lungi de secetă și arșiță, cu soluri sărace și puternic infestate cu rase virulente de lupoaie. Deși este un hibrid timpuriu, acesta poate atinge în anii favorabili producții de 4.5 – 5 t/ha.

LG 56.63 CL este unul dintre cei mai cunoscuți și longevivi hibrizi Clearfield de pe piață, cu un potențial ridicat de producție în condiții dificile de cultură, cu un comportament bun în condiții de secetă și cu o toleranță deosebită la frângere și la cădere. Hibridul valorifică foarte bine atât solurile sărace, cât și solurile fertile, atât tehnologiile intensive, cât și tehnologiile extensive, având o deosebită flexibilitate și stabilitate a producțiilor.

Screenshot (222)

Este un hibrid de talie mică, are o tulpină puternică și un sistem foliar bogat care rămâne verde până aproape de recoltare, reacționează foarte bine la densități ridicate de 58.000-62.000 plante recoltabile/ha și are valori ridicate și constante ale MMB -ului de 50-60 gr.

LG 59.580 SX este hibridul Express cel mai bine adaptat condițiilor de secetă și arșiță timpurie și are   capacitatea de valorificare a solurilor mai sărace din Sudul, Sud-Estul și Estul țării, reușind să se mențină în preferințele colaboratorilor noștri datorită timpurietății și stabilității producțiilor de la an la an.

Acest hibrid are o vigoare foarte bună la răsărire și rezistență genetică la lupoaie, asigurând performanțe foarte bune în condiții de secetă medie până la severă, în condiții extensive de cultură pe solurile fără presiune puternică a agenților patogeni.

Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul official al companiei LG https://www.lgseeds.ro/  sau să contactați colegii din teritoriu.

 

Mariana GHEORGHE

Oleic Crops Product Manager

Top