Despre noi

Portofoliul Limagrain de ieri și de azi

Creată acum trei sferturi de secol în Franța, compania Limagrain a fost fondată de agricultori și a rămas condusă de agricultori de-a lungul întregii sale existențe, până astăzi. Datorită acestui lucru, dar și a cercetării continue și a muncii de pionierat în biotehnologiile vegetale, Limagrain a devenit încă de la început populară printre fermierii din Europa, iar apoi din întreaga lume, care și-au văzut nevoile satisfăcute de un portofoliu mereu inovativ și actual, creat pentru profit.

Astăzi, suntem primul producător de semințe la nivel european şi al patrulea la nivel mondial. Avem filiale în 57 de ţări şi vânzări în mai mult de 150 de ţări, cu peste 10 000 de angajați. Mai mult de 74% din vânzările noastre au loc în afara Franței.

În Europa, marca noastră LG deţine locul 3 la floarea-soarelui. Uzina noastră de producţie din Franţa este una dintre cele mai mari din lume, şi deţinem una din cele mai puternice reţele de cercetare din Europa, având 120 de centre și puncte de cercetare răspândite în întreaga lume.

Efortul nostru continuu de a ne adapta produsele la nevoile reale ale fermierilor, precum și investițiile în cercetare (17% din cifra de afaceri investiți anual în cercetare), au dus la un portofoliu divers de produse create pentru profit, dar și la un portofoliu de realizări semnificative pentru agricultură.


Portofoliul nostru actual este unul creat pentru profit inclusiv prin diversitatea sa: răspundem atât cerințelor legate de alimentația umană și animală, cât și de cerințele privind utilizarea industrială, prin cele șapte specii ce constituie activitatea noastră de astăzi: porumbul, floarea-soarelui, grâul, orzul, rapița, mazărea și plantele furajere.


Credem în inovație, ne propunem să înlesnim accesul fermierilor la progres, să respectăm diversitatea agricolă și misiunea noastră principală este să contribuim la dezvoltarea unei agriculturi sustenabile, pentru a veni în întâmpinarea provocărilor viitorului (producția de hrană pentru 10 miliarde de oameni în anul 2050).

Dar, mai ales, urmărim să atingem toate aceste obiective printr-un parteneriat profitabil de ambele părți cu dumneavoastră, agricultorii, partenerii noștri cei mai importanți.

Suntem pe locul 1 la rapiță, pe locul 2 la porumb siloz și grâu, iar pe locul 3 la floarea soarelui și orz.

1965

Crearea primului logo și nașterea cooperativei Limagrain. Inaugurarea primei stații de cercetare.

1971

Lansarea primilor hibrizi, printre care legendarul LG 11 care permite cultivarea porumbului în regiunile europene aflate la nord de paralela 47.

1977

Diferențierea Cercetării LG în porumb siloz și porumb boabe.

1983

Înființarea primei stații de selectare de floarea-soarelui LG în Franța.

1986

Crearea programului LG Ensitec (club digestibilitate, calibrare infraroșu, etc.).

1990

Dezvoltarea LG în Statele Unite ale Americii.

1997

Lansarea gamei LG Animal Nutrition®.

2000

Achiziția Grupului Verneuil de către Nickerson.

2005

Achiziția companiei Advanta Europe de către Grupul de firme Limagrain Verneuil.

2010

Grupul de firme Limagrain Verneuil devine Limagrain Europe.

2013

Achiziția companiei Eureka Seeds (CA, SUA) pentru producția de semințe de floarea soarelui.

2019

Integrarea activităților Biogemma (grâu și porumb) în cadrul companiei Limagrain. Crearea INNOLEA, dedicată culturilor de floarea soarelui și rapiță (cu Euralis, RAGT și Sofiprotéol).

LIMAGRAIN ROMÂNIA este o subsidiară a Limagrain Europe www.limagrain-europe.com, cu o prezenţă de peste 30 de ani pe piaţa de agribusiness din România, întâi cu numele de Romain Verneuil, iar din 2000 ca LIMAGRAIN ROMÂNIA. Încă de la început, Limagrain România a ocupat un loc de top în industria agro românească, marca noastră LG s-a impus rapid ca lider de piaţă şi am devenit preferaţi de fermierii români mai ales pentru cele patru culturi reprezentative din portofoliul nostru : porumbul, floarea soarelui, rapiţă şi cerealele.

DESPRE LIMAGRAIN

Ca marcă istorică prezentă în lumea întreagă și producător de semințe de numeroase specii, LG se angajează să înfrunte provocările agricole de mâine: securitatea alimentară, chimia speciilor vegetale și respectarea mediului înconjurător. Întotdeauna în sprijinul agricultorilor, privilegiem inovarea vegetală pentru a le permite să producă mai mult și mai bun. Obiectivul nostru este de a propune soluții performante și profitabile pentru fiecare situație, atât pentru om, cât și pentru Agricultură.

Descoperiți de ce și cum contribuim la perenitatea unei agriculturi rentabile și durabile.

LG este o marcă internațională de semințe pentru multiple varietăți de : porumb, floarea-soarelui, grâu, orz, triticale, leguminoase și plante furajere, Creatori de repere, Creatori de legendă, Creatori de diversitate.
Limagrain Europe aparține Grupului Limagrain care este un grup cooperativ agricol internațional, specializat în producția de semințe pentru produse cerealiere și de grădina (legume). Fondat și condus de agricultori, Limagrain este primul producător la nivel european și al patrulea la nivel mondial.

Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Top