Despre noi

Portofoliul Limagrain de ieri și de azi

Creată acum trei sferturi de secol în Franța, compania Limagrain a fost fondată de agricultori, și a rămas condusă de agricultori de-a lungul întregii sale existențe, până astăzi. Datorită acestui lucru, dar și cercetării continue și muncii de pionierat în biotehnologiile vegetale, Limagrain a devenit încă de la început populară printre fermierii, inițial din Europa, apoi din întreaga lume, care și-au văzut nevoile satisfăcute de un portofoliu mereu inovativ și actual, creat pentru profit.

Despre noi

Astăzi, suntem primul producător de semințe la nivel european şi al patrulea la nivel mondial. Avem filiale în 56 de ţări şi vânzări în mai mult de 155 de ţări, cu peste 1000 de angajați. Mai mult de 74% din vânzările noastre au loc în afara Franței.Despre noi

În Europa, marca noastră LG deţine locul 3 la floarea-soarelui. Uzina noastră de producţie din Franţa este una dintre cele mai mari din lume, şi deţinem una din cele mai puternice reţele de cercetare din Europa, având 120 de centre și puncte de cercetare răspândite în întreaga lume.

Efortul nostru continuu de a ne adapta produsele la nevoile reale ale fermierilor, precum și investițiile în cercetare (14,6% din cifra de afaceri investiți anual în cercetare), au dus la un portofoliu divers de produse create pentru profit, dar și la un portofoliu de realizări semnificative pentru agricultură. Am fost primii care am produs porumb semănând seminţe din aceeaşi plantă mamă sub folie de plastic, pentru a adapta perioadele de fecundare, iar cercetarea genetică a varietăților timpurii și foarte timpurii a permis dezvoltarea cultivării porumbului în nordul Europei.


Portofoliul nostru actual este unul creat pentru profit inclusiv prin diversitatea sa: răspundem atât cerințelor legate de alimentația umană și animală, cât și de cerințele privind utilizarea industrială, prin cele șapte specii ce constituie activitatea noastră de astăzi: porumbul, floarea-soarelui, grâul, orzul, rapița, mazărea și plantele furajere.


Despre noi
Credem în inovație, ne propunem să înlesnim accesul fermierilor la progres, să respectăm diversitatea agricolă și misiunea noastră principală este să contribuim la dezvoltarea unei agriculturii sustenabile, pentru a veni în întâmpinarea provocărilor viitorului (producția de hrană pentru 10 miliarde de oameni în anul 2050).

Dar, mai ales, urmărim să atingem toate aceste obiective printr-un parteneriat profitabil de ambele părți cu dumneavoastră, agricultorii, partenerii noștri cei mai importanți.

Suntem locul 2 la porumb siloz, grau & orz de toamna si locul 3 la floarea soarelui, rapita, orz de primavara.

1965

Crearea primului logo si nasterea cooperativei Limagrain. Inaugurarea primei statii de cercetare.

1971

Lansarea primilor hibrizi, printre care legendarul LG 11 care permite cultivarea porumbului in regiunile europene aflate la nord de paralela 47.

1977

Diferentierea Cercetarii LG in porumb siloz si porumb boabe.

1983

Infiintarea primei statii de selectare de floarea-soarelui LG in Franta.

1986

Crearea programului LG Ensitec (club digestibilitate, calibrare infrarosu, etc.).

1990

Dezvoltarea LG in Statele Unite ale Americii.

1997

Lansarea gamei LG Animal Nutrition®.

2000

Achizitia Grupului Verneuil de catre Nickerson

2005

Achizitia companiei Advanta Europe de catre Grupul de firme Limagrain Verneuil

2010

Grupul de firme Limagrain Verneuil devine Limagrain Europe

LIMAGRAIN ROMÂNIA este o subsidiară a Limagrain Europe www.limagrain-europe.com, cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa de agribusiness din România, întâi cu numele de Romain Verneuil, iar din 2000 ca LIMAGRAIN ROMÂNIA. Încă de la început, Limagrain România a ocupat un loc de top în industria agro românească, marca noastră LG s-a impus rapid ca lider de piaţă şi am devenit preferaţi de fermierii români mai ales pentru cele patru culturi reprezentative din portofoliul nostru : porumbul, floarea soarelui, rapiţă şi cerealele.

DESPRE LIMAGRAIN

Ca marca istorica prezenta in lumea intreaga si producator de seminte de numeroase specii, LG se angajeaza sa infrunte provocarile agricole de maine: securitatea alimentara, chimia speciilor vegetale si respectarea mediului inconjurator. Intotdeauna in sprijinul agricultorilor, privilegiem inovarea vegetala pentru a le permite sa produca mai mult si mai bun. Obiectivul nostru este de a propune solutii performante si profitabile pentru fiecare situatie, atat pentru Om cat si pentru Agricultura.

Descoperiti de ce si cum contribuim la perenitatea unei agriculturi rentabile si durabile.

LG este o marca internationala de seminte pentru multiple varietati de : porumb, floarea-soarelui, grau, orz, triticale, leguminoase si plante furajere, Creatori de repere, Creatori de legenda, Creatori de diversitate.
Limagrain Europe apartine Grupului Limagrain care este un grup cooperativ agricol international, specializat in productia de seminte pentru produse cerealiere si de gradina (legume). Fondat si condus de agricultori, Limagrain este primul producator la nivel european si al patrulea la nivel mondial.

Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi
Despre noi

Top